Hoe nu verder, deel 3

Jullie vragen nav de stukken over D66 en de BBB.

En een poging tot antwoord.

Vorige week schreef ik in twee delen over partijen die in mijn ogen een sleutelrol hebben na de verkiezingsuitslag van vorige week. Een artikel over BBB en eentje over D66.

Op die artikelen zijn veel reacties, vragen en opmerkingen gekomen, waarvoor dank!
Vandaag doe ik een poging veel van die vragen te beantwoorden.
Een deel van dit artikel is alleen beschikbaar voor betalende substack abonnees.

Wat vind je van de verkenners die BBB heeft aangesteld?

Slimme zet. Het is natuurlijk deels uit gebrek aan alternatief: je kunt ook geen BBB’ers met bestuurlijke ervaring kiezen. Die zijn er nog niet.
Door te kiezen van mensen van verschillende partijen of partijloos, met verschillende bestuurlijke achtergronden, van verschillenden naamsbekendheid, komt vooral het signaal over dat BBB voortvarend en adequaat in alle provincies iemand bereid heeft gevonden.

Toen vier jaar geleden Forum met een vergelijkbaar probleem zat, duurde het lang, werd het per provincie een (media-) event en leek het soms meer om de partij waar de verkenner lid van was te stangen dan om aan een coalitie te bouwen.

Caroline van der Plas drinkt echt geen havermelk, eerder karnemelk!

Tsja, ik snap dat havermelk inmiddels identiteitspolitiek is, maar het slaat natuurlijk nergens op. Havermelk lijkt mij een eerlijk boerenproduct, van een boer die met zorg zijn haver teelt waar wij vervolgens in allerlei verschillende varianten van kunnen genieten.

Benieuwd naar de rest van dit artikel? Lees verder op Substack.

BBB Provinciale verkiezingen D66